Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Marisol isotonic 50ml

Marisol isotonic спреј растворот за нос е изотоничен раствор од морска сол. Наменет е за лица кај кои е пореметена нормалната физиолошка функција на носната слузокожа, како и за одржување на секојдневната хигиена на носната шуплина. Marisol isotonic растворот ја враќа природната влажност на носната слузокожа, способноста за самопрочистување и нормалната продукција на слуз која ја штити од исушување и механички надразнувања (чад, прав итн.). Со редовно испирање на носната шуплина неколку пати дневно, се намалува можноста за инфекција на горните дишни патишта.

1 мл спреј содржи 9 мг морска сол. Растворувач: прочистена вода. Содржи конзерванс: бензалкониум хлорид 0,1 мг/мл.l.

Marisol isotonic спреј раствор за нос е изотоничен раствор на морска сол. Наменет е за лица кој кои е пореметена нормалната физиолошка функција на носната слузокожа, како и за одржување на секојдневна хигиена на носната шуплина. Marisol isotonic раствор ја враќа природната влажност на слузокожата на носот, способноста на самопречистување и нормална продукција на слуз која ја штити од сушење и механички надразнувања (чад, прашина, и сл.).
Со редовно испирање на носната шуплина, неколку пати дневно, се намалува можноста за инфекција на горните дишни патишта.

Кога да се користи Marisol isotonic спреј?

  • за секојдневна хигиена на носот
  • кај лица со непроодни дишни патишта, вирусни настинки и кивавици со алергиско потекло
  • кај сува и надразнета слузокожа, чија нормална физиолошка функција е пореметена
  • кај лица кои имаат тенденција кон сушење на слузокожата на дишните патишта, особено во текот на патувања или престој во простории со централно греење и клима уреди
  • непосредно пред да се употребат капки за нос, со цел да се испере носната шуплина и да се овозможи подобар контакт на лекот со носната слузокожа

Упатство Marisol isotonic

Врати се на врвот