Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Marisol fresh 50ml

Marisol fresh sprej раствор за нос е раствор од морска сол, збогатен со етерско масло од еукалиптус. Наменет е за оние лица кај кои е отежната правилната физиолошка функција на носната слузокожа, како и за секојдневно одржување на хигиената на носната шуплина. Marisol fresh растворот ја враќа природната влажност на носната слузокожа, способноста за самопрочистување и нормална продукција на слуз која ја штити од сушење и механички надразнувања (чад, прав итн.). Ја подобрува проодноста и го олеснува циркулирањето на воздухот низ горните дишни патишта, а тоа е особено корисно при настинка, грип, како и кај проблемите со синуси. Растворот е збогатен со етерично масло од еукалиптус кое дејствува антисептично, го ублажува отокот на носната слузокожа и помага при инфекции на горните дишни патишта.

1ml спреј содржи: 9mg морска сол, 1.2mg, етерско масло од еукалиптус

Marisol fresh sprej растворот за нос е раствор од морска сол, збогатен со етерско масло од еукалиптус. Наменет е за оние лица кај кои е отежната правилната физиолошка функција на носната слузокожа, како и за секојдневно одржување на хигиената на носната шуплина. Marisol fresh растворот ја враќа природната влажност на носната слузокожа, способноста за самопрочистување и нормална продукција на слуз која ја штити од сушење и механички надразнувања (чад, прав итн.). Ја подобрува проодноста и го олеснува циркулирањето на воздухот низ горните дишни патишта, а тоа е особено корисно при настинка, грип, како и кај проблемите со синуси. Растворот е збогатен со етерично масло од еукалиптус кое дејствува антисептично, го ублажува отокот на носната слузокожа и помага при инфекции на горните дишни патишта.

Кога да се користи Marisol fresh спреј?

  • кај лица со непроодни дишни патишта
  • вирусни настинки и кивавици од алергиско потекло (алергиски ринитис)
  • за секојдевна носна хигиена
  • кај затнат нос
  • кај воспаление на синусите (хроничен синузитис)
  • кај сува и надразнета слузокожа, чија нормална физиолошка функција е пореметена
  • кај акутно воспаление на носната слузница
  • кај лица склони кон сушење на слузокожата на дишните патишта, особено во текот на патувања или престој во простории со централно греење и клима уреди

Упатство Marisol fresh

Врати се на врвот