Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Marisol Ectoin 50ml

Marisol Ectoin спреј раствор за нос е изотоничен раствор на морска сол со ектоин. Наменет е за лица кај кои е отежната физиолошката функција на носната слузокожа, како и за одржување на секојдневна хигиена на носната шуплина, особено во сезона на алергии. Благодарение на ектоинот на сигурен и ефикасен начин ги ублажува симптомите на алергиски ринитис и ја штити носната слузокожа од алергени од надворешната средина. Ектоин е природна супстанца која се добива од микроорганизми (екстремофили) кои живеат во многу неповолни услови (висока температура, УВ зрачење, притисок, салинитет). На така неповолни услови од средината, екстремофилите реагираат со лачење на ектоин, кој ги стабилизира клетките, го штити имуниот систем на кожата и остварува долготраен ефект на хидратација. Ја штити слузокожата на носот од иританси, алергени, делува цитопротективно, ги намалува воспаленијата и ја штити слузокожата од сушење.

 

 

 

1 мл спреј содржи 10 мг ектоин, 9 мг морска сол. Растворувач: прочистена вода.
Содржи конзерванс: бензалкониум хлорид 0,1 мг/мл.

Marisol Ectoin спреј раствор за нос е изотоничен раствор на морска сол со ектоин. Наменет е за лица кај кои е отежната физиолошката функција на носната слузокожа, како и за одржување на секојдневна хигиена на носната шуплина, особено во сезона на алергии. Благодарение на ектоинот на сигурен и ефикасен начин ги ублажува симптомите на алергиски ринитис и ја штити носната слузокожа од алергени од надворешната средина. Ектоин е природна супстанца која се добива од микроорганизми (екстремофили) кои живеат во многу неповолни услови (висока температура, УВ зрачење, притисок, салинитет). На така неповолни услови од средината, екстремофилите реагираат со лачење на ектоин, кој ги стабилизира клетките, го штити имуниот систем на кожата и остварува долготраен ефект на хидратација. Ја штити слузокожата на носот од иританси, алергени, делува цитопротективно, ги намалува воспаленијата и ја штити слузокожата од сушење.

Кога се користи Marisol ectoin спреј?

  • за секојдневна хигиена на носот, посебно во сезона на алергии, но и превентивно
  • кај зголемена изложеност на организмот на различни алергени како што се полен и прашина
  • кај сува и надразнета слузокожа кај која е отежната нормална физиолошка функција
  • кај вирусни настинки и кивавица од алергиско потекло
  • за време на патувања и престој во простории со централно греење и клима уреди
  • непосредно пред употреба на капки за нос, за да се испере носната шуплина и  да се овозможи подобар контакт на лекот со носната слузокожа
  • во комбинација со стандардна антиалергиска терапија

Упатство Marisl ectoin

Врати се на врвот