Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Khan Масажер тигров крем гел 200ml

Khan масажер тигровиот крем гел содржи етерски масла на еукалиптус и каранфилче, како и ментол, камфор и метил салицилат, активни состојки кои традиционално се користат како помош кај хроничните дегенеративни заболувања на зглобовите и мускулите.  Се препорачува нивната примена кај ревматичните заболувања, лумбага, невралгија и вкочанетост, како и кај шинување, исчашување и истегнување настанати при спортски или рекреативни активности.

За постигнување на максимално дејство на секоја поединечна состојка, се препорачува масажа на подрачјата што се под воспаление. Локално загревање на болното место во комбинација со масажа доведува до постепено намалување на мускулната напнатост, со што се зголемува прокрвавеноста и подобрата размена на материите во организмот. Затоа е формулиран производот Khan масажер тигровиот крем гел за да се постигнат потенцијалните дејства, значително поизразената циркулација на крвта и лимфата, а со самото тоа и да се забрза процесот на заздравување.

Благодарение на крем гел подлогата, Khan масажер тигровиот крем гел  може да се нанесува и лесно да се размачка на сите делови од телото, вклучувајќи ги косматите и експонираните делови, не оставајќи мрсни траги.

  • етерично масло од еукалиптус
  • етерично масло од каранфилче
  • ментол
  • камфор
  • метил салицилат

Khan масажер тигровиот крем гел е формулиран врз база на етеричните масла од еукалиптус и каранфилче, ментол и канфор, активни состојки што традиционално се користат како помош кај дегенеративните и воспалителни заболувања на зглобовите и мускулите. Со синергетичкото дејство овие активни принципи ја подобруваат циркулацијата и вазодилатацијата на местото на примената, што доведува до подобра прокрвавеност на ткивото, ублажување на болката и отоците, како и до зголемување на подвижноста на третираниот дел од телото. Каранфилчето покажува ефект на благ природен анестетик, додека ментолот пријатно ја лади кожата и со тоа го ублажува чувството на пецкање, до кое може да дојде поради подобрување на циркулацијата.

Оваа формулација е збогатена со метил салицилат, кој придонесува за ублажување на болките кај ревматичните заболувања, лумбага, невралгија и вкочанетост. Метил салицилатот е изолиран од масло од зеленика, со интензивен мирис е, а применет на кожата, доведува до хипереремија (зголемен доток на крвта во кожата). Метил салицилатот е иританс и природен анелгетик, кој локално ја подобрува циркулацијата и ја ублажува болката.

Благодарение на добрата апсорпција на кожата и високата концентрација на делувачките состојки на целното место, производите го смируваат воспалителниот процес, ја зголемуваат прокрвавеноста, при што се постигнува пријатно чувство на топлина и опуштање на мускулите.

Khan масажер тигровиот крем гел е формулиран врз база на етерични масла од еукалиптус и каранфилче, активни состојки што традиционално се користат како помош кај дегенеративните зглобови и мускули. Со синергетичкото дејство овие активни принципи ја подобруваат циркулацијата и вазодилатацијата на местото на примената, што доведува до подобра прокрвавеност на ткивото, ублажување на болката и отоците, како и до зголемување на подвижноста на третираниот дел од телото. Каранфилчето покажува ефект на благ природен анестетик, додека ментолот пријатно ја лади кожата и со тоа го ублажува чувството на пецкање, до кое може да дојде поради подобрување на циркулацијата.

Оваа формулација е збогатена со метил салицилат, кој придонесува за ублажување на болките кај ревматичните заболувања, лумбага, невралгија и вкочанетост. Метил салицилатот е изолиран од зимзеленото масло, со интензивен мирис е, а применет на кожата, доведува до хипереремија (зголемен доток на крвта во кожата). Метил салицилатот е иританс и природен аналгетик, кој локално ја подобрува циркулацијата и ја ублажува болката.

Благодарение на добрата апсорпција на кожата и високата концентрација на делувачките состојки на целното место, производите го смируваат воспалителниот процес, ја зголемуваат прокрвавеноста, при што се постигнува пријатно чувство на топлина и опуштање на мускулите.

Се препорачува кај:

  • болки
  • ревматски заболувања
  • успорени периферни циркулации
  • спортски повреди

Упатство за употреба на Khan Масажер тигров крем гел

Врати се на врвот