Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

CinkDermin паста 5g

CinkDermin паста остварува протективно дејство на кожата, со формирање на бариера која штити од иритирачки агенси и влага, благодарение на присуството на цинк оксид и талк.

Цинк оксид на местото на примена делува смирувачки на кожата овозможува заштита од негативните надворешни влијанија. Исто така, поседува и благо адстрингентно делување. Талкот манифестира адсорбентно дејство.

 • цинк оксид
 • талк
 • вазелин

CinkDermin паста остварува протективно дејство на кожата, со формирање на бариера која штити од иритирачки агенси и влага, благодарение на присуството на цинк оксид и талк.

Цинк оксид на местото на примена делува смирувачки на кожата овозможува заштита од негативните надворешни влијанија.Исто така, поседува и благо адстрингентно делување.

Талкот манифестира адсорбентно дејство, така што комбинацијата на состојките во препаратот се користи како:

 • aдсорбенс
 • aдстрингенс
 • средство за засушување

Се користи како:

 • aдсорбенс
 • aдстрингенс
 • средство за засушување

CinkDermin паста остварува протективно дејство на кожата, со формирање на бариера која штити од иритирачки агенси и влага, благодарение на присуството на цинк оксид и талк.
Цинк оксид на местото на примена делува смирувачки на кожата овозможува заштита од негативните надворешни влијанија.Исто така, поседува и благо адстрингентно делување.

Талкот манифестира адсорбентно дејство,така што комбинацијата на состојките во препаратот се користи како:

 • aдсорбенс
 • aдстрингенс
 • средство за засушување

Начин на употреба: Пастата да се нанесе во тенок слој на кожата. Постапката да се повтори неколку пати во текот на денот.
Напомени: Само за надворешна употреба. Да се избегнува контакт со очи. Во колку дојде до конткт, веднаш да се испере со вода. Не се препорачува примена кај лица пречувствителни на некои од состојките. Да се чува вон дофат на деца.
Начин на чување: Да се чува на температура до 30°C.
Рок на употреба: 3 години. Датумот на производство е содржан во серискиот број втиснат на тубата и отштампан е на кутијата.
Пакување: Туба со 5g паста

Врати се на врвот