Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

BURRA SUN BODY MILK SPF50+, 200ML

BURЯA Sun Body milk SPF 50+ млеко за заштита на кожа на лице и тело штити од штетно зрачење во широк опсег на ултравиолетови (UVA/UVB)  и инфрацрвени (IR-A)  зраци. Покрај хемиски, содржи и инкапсулуран титан-диоксид како физички филтер и матични клетки на планинска брусница кои обезбедуваат одбрана од IR-A зрачења. Благодарение на присуство на физичките, намалена е концентрацијата на хемиските филтри во производот, така што значително е намален ризикот од алергиски реакции на хемиските филтри. Технолошки е постигнато, титан-диокдид, физички UVA/UVB филтер  да е обложен и инкорпориран, па затоа производот не остава бели траги на кожата. Матичните клетки на планинска брусница, штитат од IR-A зраци и заедно со ектоинот делуваат антиоксидативно, превенирајќи настанување на фотостареење и дехидратација на кожата.

Поради високиот потенцијал на заштита од сонце и интезивна хидратација, BURЯA Sun Body milk SPF 50+ се препорачува за заштита на детска и чувствителна кожа на возрасни.

 • Висок степен на заштита на кожата на лице и тело од UVA/UVB/IR-A зраци
 • Со ектоин кој ја штити кожата од фотостареење
 • Лесно се нанесува, не остава бели траги
 • Прилагодено за сите возрасти
 • Без парабени
 • Бутил метоксидибензоилметан (UVA филтер)
 • Октокрилен (UVB филтер)
 • Етихексил метоксицинамат (UVB филтер)
 • Титан диоксид (физички UVA/UVB филтер)
 • Екстракт од матични клетки на планинска брусница
 • Ектоин
 • Шеа путер
 • Сквалан
 • Витамин Е

BURЯA Sun Body milk SPF 50+ ја штити кожата на лицето и телото од штетни зрачења во широк опсег UVA/UVB и IR-A зраци со помош на комбинација од хемиски, физички филтри и антиоксиданси. Матичните клетки од планинска брусница штитат од IR-A зраци и заедно со ектоинот делуваат антиоксидативно, превенирајќи настанување фотостареење и дехидратација на кожата.  

Екстракт од матични клетки на планинска брусница (Vaccinium vitis-idaea) е природен фотопротектив, премногу богат со полифеноли, а се карактеризира со заштитни својства од штетни IR-A зрачења. Планинската брусница се смета за “супер овошје’’, богата со витамин Ц и Е, со фотопротективни особини. Механизмот на дејство се заснова на тројниот ефект: големата концентрација на полифеноли ја го забрзува природниот антиоксидативен потенцијал на клетките, го намалува ефектот од воспалителни процеси предизвикани од UVB зрачења и спречува и ги обновува оштетените клетки при UVB и IR-A зрачења, што е потврдено со многубројни студии. Резултатот, после употреба на препаратот на база на матичи клетки од планинска брусница е здрава и опоравена кожа, поотпорна на оштетување после изложување на сонце.

Ектоин е аминокиселина која воглавно во природата произведува микроорганизми, а служи за заштита на кожата од температура, јако UV зрачење и високи концентрации на соли. Не е активен UV филтер, но поседува јаки антиинфламаторни својства и на кожата ствара хидрофилм. Ја хидрира кожата, ја регулира нејзината бариерна функција и смирува. Оваа состојка е прикладна за нега на сува, зрела и чувствителна кожа, но и за заштита од сонце.

Се препорачува за: 

 • Заштита на кожата на лице и тело од UVA/UVB и IR зраци
 • Деца и возрасни
 • Хидратација и превенција од фотостареење на кожата
Врати се на врвот