Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

BURRA SUN BODY MILK SPF30, 200ML

BURЯA Sun млеко за заштита на кожата на лице и тело од сонце со SPF30, штити од штетни ултравиолетови зрачења во широк опсег на UVA и UVB со комбинација на хемиски филтри.Со употреба на современи емулгатори, постигнато е да производот лесно се нанесува на кожата, брзо се упива и не остава бели траги на кожата.

Ектоин, шеа путер, сквалан и витамин E додатно ја штитат кожата од иритација при изложување на UVA/UVB зраци.

 • Ефикасна заштита на кожата на лице и тело од UVA/UVB/IR-A зраци
 • Со ектоин кој ја штити кожата од фотостареење
 • Прилагодено за сите возрасти
 • Без парабени
 • Бутил метоксидибензоилметан (UVA филтер)
 • Октокрилен (UVB филтер)
 • Етихексил метоксицинамат (UVB филтер)
 • Хомосалат (UVB филтер)
 • Ектоин
 • Шеа путер
 • Сквалан
 • Витамин Е

BURЯA Sun млеко за заштита на кожата на лице и тело од сонце со SPF30, штити од штетни ултравиолетови зрачења во широк опсег на UVA и UVB со комбинација на хемиски филтри.Со употреба на современи емулгатори, постигнато е да производот лесно се нанесува на кожата, брзо се упива и не остава бели траги на кожата.

Ектоин, шеа путер, сквалан и витамин E додатно ја штитат кожата од иритација при изложување на UVA/UVB зраци.

Ектоин е аминокиселина која воглавно во природата произведува микроорганизми, а служи за заштита на кожата од температура, јако UV зрачење и високи концентрации на соли. Не е активен UV филтер, но поседува јаки антиинфламаторни својства и на кожата ствара хидрофилм. Ја хидрира кожата, ја регулира нејзината бариерна функција и смирува. Оваа состојка е прикладна за нега на сува, зрела и чувствителна кожа, но и за заштита од сонце.

Се препорачува: 

 • За заштита од UVA/UVB зраци
 • За заштита од фотостареење на кожата
Врати се на врвот