Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Betavitevit Q10

Betavitevit коензим Q10 е додаток во исхраната кој во својот состав содржи пивски квасец и коензим Q10.

Коензимот Q10 присутен во овој препарат е производ на реномиран јапонски производител, добиен при процесот на ферментација на квасецот и целосно е биолошки идентичен со коензимот Q10 кој се создава во човековиот организам и кој е неопходен при процесот на настанување на енергија потребна за нормално функционирање на клетките.

Намалување на нивото на коензимот Q10 во организмот по 35-тата година од животот особено ги погодува органите на кои им е потребно најмногу енергија за да функционираат, а тоа се срцето, белите дробови, црниот дроб и бубрезите. 

  • Пивски квасец
  • коензим Q10

Коензимот Q10 дејствува и како силен антиоксиданс кој ги заштитува клетките од штетното дејство на слободните радикали.

  • За правилно функционирање на имунитетот и одбрамбената способност на организмот
  • Во намалување на заморот
  • За правилно функционирање на нервниот систем
  • За нормално функционирање на срцето и крвните садови
  • Во одржување на здрава, убава кожа, коса
  • Во нормално функционирање на имунолошкиот систем
  • За одржување на нормален вид
Врати се на врвот