Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Aqua Ice roll – on

Aqua ice рол-он се користи како помош за ублажување на болките и отоците настанати како последица на нагмечување и исчашување, кај спортските повреди, ишијас, лумбаго, неуралгија, артритис.

Етарското масло од зеленика присутно во Aqua ice рол-онот, дејствува антиинфламаторно, спазмолитички и аналгетски; преку синергизам со етарското масло од нане многу брзо го постигнува своето дејство со пријатно локално чувство на ладење. 

  • етерско масло од зеленика
  • еукалиптус
  • бор
  • каранфилче
  • нане
  • екстракти од арника и корен од врба
  • како 
  • ментол 
  • камфор

Нанесувањето со помош на рол-он топче овозможува производот лесно да се размачкува и го прави пријатен за кожата.

Aqua Ice препаратите аплицирани на целното место доведуваат до ширење на крвните садови, при што се зголемува протокот на крв и се јавува најпрво чувство на топлина, а потоа и чувство на ладење.

На овој начин се блокира преносот на болните импулси од коскено-мускулните структури и чувството на болка исчезнува. Салицилатите присутни во екстрактот на врбата помагаат при ублажување на болката и спречуваат развој на воспалителните процеси, што придонесува за севкупната ефикасност на препаратот.

Врати се на врвот