Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

OTO OLIVE OIL, 30ml

Oto olive oil содржи маслиново масло кое го омекнува церуменот и го олеснува неговото отстранување. Маслото од чајно дрво кое се содржи во препаратот ја намалува можноста за развој на бактериски и габични инфекции во увото, додека витаминот А ја стимулира епителизацијата на иритираната и воспалена слузница на увото. Растворот може да се применува и превентивно за помагање на природниот процес на чистење на увото и ја спречува појавата на церуминозен чеп, особено кај луѓе кои носат слушни апарати, бидејќи токму тие се подложни на создавање на церуминозен чеп.

  • Маслиново масло
  • Масло од чајно дрво
  • Витамин Е
  • Витамин А

Маслиновото масло го омекнува церуменот (по принципот “слично се раствара во слично”) и го олеснува неговото отстранување. Маслото од чајно дрво кое се состои во препаратот делува како природен антимикотик и противвоспалително средство кое ја намалува можноста за развој на бактериски и габични инфекции на увото, додека витамин А ја стимулира епителизацијата на иритираната и воспалена слузница на увото.

Се препорачува:

  • Кај прекумерно создавање на церумен
  • Кај формиран церуминозен чеп
  • Превентивно кај пливачи, нуркачи и лица склони кон инфекции на надворешниот ушен канал
  • За одржување на хигиена на ушите
  • Кај лица кои носат слушни апарати
  • Кај задржување на вода во увото предизвикано од престој во услови на топла, влажна клима, потење, капење или неадекватна употреба на водени раствори за чистење на уши

Упатство за употреба Oto olive oil 

Врати се на врвот