Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Propobaza биоадхезивен гел

Propobaza биоадхезивниот гел е препарат кој содржи екстракт од прополис во гел подлога формулирана така да овозможува продолжено (до 10 часови) и контролирано ослободување на дејствувачката супстанца.

Термореверзибилните особини на гелот дозволуваат негова примена во форма на капки (кога се чува во фрижидер) и формирање на гелот “in situ” на телесна температура. Тоа е особено поволно кај болните афти и повреди на слузокожата. 

  • Екстракт од прополис
  • пропиленгликол
  • биоадхезивна подлога

Прополисот и површински активните материи кои потекнуваат од биоадхезивниот гел со заеднички ефект ја забрзуваат епителизацијата на слузокожата и зараснување на помалите рани.

Употреба:

  • Кај површински рани (исеченици, гребаници, изгореници)
  • Кај афти
  • Кај херпес симплекс
  • За акни
  • Кај екцем и чешање
  • Како подлога во стоматологијата и дерматологијата, при индивидуална терапија
  • Во козметологијата, за епителизација и себореа
Врати се на врвот