Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Grozozo гел против грицкање и за нега на ноктите

Grozozo гелот ослободува од лошата навика на грицкање на ноктите која не е само естетски, туку и здравствен проблем (грицкањето на нокти може да предзивика развој на инфекции на прстите, како и инфекции во усната празнина).

Grozozo гелот се нанесува на целата површина на ноктната плоча, како и на делот на кожата околу ноктите. Тоа е природен и потполно безбеден препарат кој можат да го користат и децата и возрасните.

  • Екстракт од генцијана
  • екстракт од прополис
  • пантенол

Непријатниот и гочлив вкус на генцијаната (Gentiana lutea) одвраќа од грицкање на ноктите и трајно ослободува од оваа нехигиенска навика. Екстрактот од прополис дејствува антимикробно и го спречува развојот на габични инфекции под површината на ноктната плоча.

Пантенолот помага во ренегерација на чувствителната кожа околу ноктите и зараснувањето на болните, задебелени и воспалени заноктици. Grozozo како подлога содржи специјално формулиран гел кој овозможува подобар контакт на препаратот со кожата и ноктите, постепено ослободување на дејствувачките супстанци, а со тоа и продолжено дејствување на гелот врз местото на примена.

Grozozo гелот може да помогне и при одвикнување на цицање на палецот. Со редовна примена на гелот се спречува пукањето и расцветувањето на ноктите.

Врати се на врвот