Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Celasa Ginkgo капсули

Celasa Ginkgo капсулите содржат стандардизиран екстракт од листот на Ginkgo biloba, најстарата жива билка која повеќе од 5000 години се користи во традиционалната кинеска медицина, со цел за подобрување на здравјето и зачувување на виталноста на организмот.

Екстрактот од листот на ова растение содржи збир од фармаколошки активни соединенија кои со заедничко дејство придонесуваат за подобрување на мозочната циркулација, што има исклучително поволен ефект врз процесот на помнење, концентрација и способност за заклучување. 

1 капсула содржи 40 mg Ginkgo Bilobae Folii Exractum Siccum (50:1) стандардизиран на 24% флавоноиди и 6% терпенски лактони

Покрај централното дејство, докажано е и позитивното дејство на Ginkgo Biloba врз периферната циркулација и тонусот на крвните садови.

Се препорачува:

  • Кај намалена концентрација и послабо помнење, особено кај постарите лица
  • Кај вртоглавица и зуење во ушите
  • Кај зголемен интелектуален напор
  • Кај заслабната периферна циркулација
  • Како силен природен антиоксиданс
Врати се на врвот