Za čistiju planetu – Esensa stekla Zelenu tačku

Kompanija Esensa u Srbiji, a i šire, važi za društveno odgovornu kompaniju koja svoju kompleksnu ulogu permanentno razvija i potvrđuje u svim sferama poslovanja. Želja za aktivnim doprinosom društvenoj zajednici zasnovana je, pre svega, na dugoj lokalnoj tradiciji i visokoj posvećenosti kako na polju humanitarnih aktivnosti i donacija, tako i na polju ekoloških inovacija osmišljenih sa ciljem poboljšanja i unapređenja zdravlja i životne sredine. Sa ponosom pominjemo da je asocijacija AFA kompaniji Esensa uručila priznanje za najinovativniji eco-friendly projekat u 2019. u vezi sa konverzijom plastike u bioplastiku, na kom je radio razvojni tim naše kompanije u saradnji sa Institutom za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo u Beogradu.

 

Naš slogan “Čuvamo ono najbolje u Vama“ inspirisan je željom da u svakodnevnom životu svih nas pokažemo bolju stranu prirode, da su preventiva i zdrave životne navike od presudnog značaja za zdrav, srećan i dugovečan život. 

Zato nam je cilj da sprečimo nastanak otpada i, da kada nastanak otpada nije moguće sprečiti, isti recikliramo ili ponovo upotrebimo. Mi, kao kompanija, finansijski doprinosimo procesu prikupljanja, sortiranja i reciklaže ambalaže i ponosimo se što smo stekli Zelenu tačku (Green dot), često prepoznatu kao oznaku ekološki svesnih preduzeća širom Evrope. Za one koji ne znaju, Zelena tačka je međunarodno zaštićeni simbol kojim se obeležava ambalaža proizvoda. Nakon što je proizvod potrošen i ambalaža odbačena, sistem će se pobrinuti da ona bude reciklirana, umesto da završi na deponiji.

Zato sledeći put pri kupovini proverite da li je određeni proizvod označen Zelenom tačkom, jer ukoliko jeste, znaćete da kompanija koja ga je plasirala učestvuje u sistemu upravljanja ambalažnim otpadom i da je ekološki svesna.

Zahvaljujući operaterima sa kojima sarađujemo procenat ambalažnog otpada koji se kroz reciklažu ili koinsineraciju iskoristi, raste iz godine u godinu u Republici Srbiji. Zajedničkim radom i željom da sačuvamo našu planetu ohrabreni smo da će životna sredina u kojoj živimo biti sve čistija i sve bolje zaštićena.

Delimo isti dom!