Uspeh naših kompanija na najvećem svetskom sajmu u Frankfurtu

CPhl worldwide sajam, najveći svetski sajam iz oblasti farmacije koji se održava u Frankfurtu u Nemačkoj (od 24 – 26 oktobra 2017.) okupio je više od 42 000 posetilaca i 2500 izlagača iz celog sveta iz 153 države. Zahvaljujući Razvojnoj agenciji Srbije RAS, agencije Vlade Republike Srbije i naša država je imala mogućnost da predstavi na globalnom tržištu renomirane srpske kompanije.

Koliki je značaj predstavljanja domaćih kompanija na svetskim sajmovima potvrđuje i Marija Babamović, rukovodilac u ino prodaji za PL i TT u kompaniji Esensa, koja izvozi za sada svoje proizvode na više od 20 tržišta Evrope i sveta.

“Učešće na ovom prestižnom sajmu omogućilo nam je da aktivno promovišemo asortiman, direktno u komunikaciji sa potencijalnim kupcima i da se povežemo sa novim poslovnim partnerima, osvojimo nova tržišta i povećamo izvoz, ali i uslužnu proizvodnju. Na našem štandu Esense vladalo je veliko interesovanje posetilaca, a reakcije na naše proizvode bile su zaista odlične. Učešće srpskih kompanija uz podršku Razvojne agencije Srbije je veliki doprinos i podrška razvoju i unapređenju privrede Srbije i  direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova na međunarodnom tržištu.”, rekla je Babamović.

Prisustvo na CPhI wordwide sajmu je najisplativiji način za uspostavljanje novih poslovnih odnosa, upoznavanje sa globalnim partnerima i praćenje najnovijih trendova u farmaceutskoj industriji. Razvojna agencija Srbije je i ovoga puta dokazala da ispunjava osnovnu delatnost RAS, a to je podrška mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u cilju osnaživanja privrede Srbije i regionalnog razvoja.