Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

PURE Himalaya сол

Pure Himalaya сол содржи химелајска сол која има голем базно влијание, ја подобрува апсорпцијата, варењето храна и ги елиминира токсините.

За разлика од рафинираните кујнски соли многу бргу се  метаболизира и не ја зголемува концентрацијата на натриум и калиум во крвта,а со тоа не доаѓа до покачување на крвниот притисок.

Вкусот на химелајската сол е суптилен и нежен, дава префинет вкус на храната  и нема горчина како белата сол.

Збогатена е со јод, неопходен нутриент во човечката исхрана. Иако е потребен во мала количина, многу е важен затоа што влегува во составот на тироидните хормони, кои се важни за метаболичкиот статус и нормален раст и развој на децата.

Достапна е во облик на ситна и крупна камена сол.

  • Химелајска сол (содржи 84 микроелементи)
  • јод

За разлика од рафинираните кујнски соли многу бргу се  метаболизира и не ја зголемува концентрацијата на натриум и калиум во крвта, а со тоа не доаѓа до покачување на крвниот притисок.

Збогатена е со јод  кој влегува во составот  на тироидните хормони,битни за метаболичкиот статус  и нормален раст и развој на децата.

Himalaya сол може и да се користи за подготовка на купки за опуштање.Минералите лесно се апсорбираат преку терапевтски  купки со кои се постигнува подобар минерален баланс на целиот организам.

Се препорачува за:

  • подобар вкус на храната
  • сите кои водат сметка за здрава исхрана
  • луѓе со покачен крвен притисок
  • подготовка на терапевтски купки
Врати се на врвот