Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Propomint med i limun пастилите

Propomint med i limun пастилите се формулирани врз база на екстрактот од прополис стандардизиран на 10% флавоноид галангин, со што се постигнува оптимален ефект на овој дејствувачки принцип. Прополисот благодарение на високата концентрација флавоноид што ја содржи, претставува природна заштита од штетното влијание на слободните радикали и сите видови на инфекции, било да е нивната причина бактерија, вирус или габа.

Propomint med i limun пастилите се збогатени со аромите на лимон, ментол и мед. Се препорачува нивна примена кај настинките, засипнатоста, воспалени и болни непца.

  • Сув екстракт на прополис (стандардизиран на 10% флавоноид галангин)
  • Стевиол гликозиди
  • Арома на лимон
  • Арома на мед

Стандардизираниот екстракт на прополис содржан во пастилите, во целост ги манифестира сите позитивни дејства на овој пчелен производ, на човековиот организам. Богат со лековити својства, претставува природна заштита од штетното влијание на слободните радикали и сите видови на инфекции, било да е нивната причина бактерија, вирус или габа. За јакнење на комплетниот имунолошки ситем тој е најдобар од природата, а за тоа во прилог покажуват и клиничките испитувања, кои на неколку конкретни антибиотици докажале, дека тие се поефикасни кога се земаат со прополис отколку кога сами дејствуваат. Прополисот може да биде потенцијален алерген, но со употреба на стандардизирани екстракти, на минимум е сведена можноста да се појават алергиски реакции.

Се препорачуваат:

  • Кај настинка и засипнатост
  • Кај воспалени и болни непца
  • Со цел за неутрализација на непријатниот здив
Врати се на врвот