NA AFA NEDELJI INOVACIJA, KOMPANIJI ESENSA JE URUČENO PRIZNANJE ZA NAJINOVATIVNI ECO-FRIENDLY PROJEKAT U 2019

Kompanija Esensa je predstavila na ovogodišnjem („Innovation Week-u“ 2019) inovaciju iz oblasti ekologije koju je osmislio i realizovao tim zaposlenih u kompaniji, predvođen direktorkom proizvodnje dr Jelenom Smiljanić, u saradnji sa dr Jasminom Nikodinović Runić iz Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo.

Zox 8172Predstavljen je projekat eko-inovativno recikliranje, u kome se otpadna plastika pretvara u bioplastiku putem pirolize i bakterija. Esensa je dobila priznanje’’ECO-friendly projekat u 2019.’’, za ekološku inovaciju koja je nova ne samo u Srbiji već i u celom svetu.

Nagradu je ispred tima kompanije Esensa primila dr Jelena Smiljanić, direktorka proizvodnje i rukovodilac tima. Prilikom preuzimanja nagrade, Jelena Smiljanić se zahvalila na ukazanoj časti i dodala: ‘’Nastavljamo sa inovativnim projektima. Sledeći u planu je evopski RISE projekat,u daljoj saradnji sa Institutom za molekularnu genetiku i genetički inženjering, ali i sa dr. Topakas sa Nacionalnog tehničkog univerziteta u Atini planiramo da razvijemo bioaktivne flastere, bazirane na bioplastici i nadamo se da ćemo u što skorije vreme biti u mogućnosti da vas upoznamo sa ovim inovativnim proizvodom. Vidimo se na sledećoj nedelji inovacija’’.

Koliki je značaj ovog dostignuća, pogledajte u videu koji sledi.