avanturistički Festival Jerma i Esensa

Festival Jerma Esensa 8Mnogi će leto 2019. pamtiti po avanturama na drugom Avanturističkom outdoor festivalu Jerma. U trouglu nesvakidašnje lepote, Specijalnom rezervatu prirode, okupilo se 100 avanturista iz Srbije, Makedonije i Hrvatske.

Outdoor i ekološke aktivnosti u prirodi ujedinile su pojedince, roditelje sa decom u jednu veliku porodicu koja je tokom pet dana trajanja festivala istraživala prirodne i kulturne vrednosti područja. Drugo izdanje festivala obeležilo je učestvovanje velikog broja dece koja su sa svojim roditeljima učestvovala u aktivnostima i boravila u prirodi.Festival Jerma Esensa (3)

Poseban doživljaj i avantura koju će deca pamtiti je i dečija Avanturistička trka sa preprekama na kojoj je učestvovalo 58 dece. Deca su u timovima trčala na stazi kroz selo Vlasi i preskakala prepreke, provlačila se kroz blato, veslala u čamcima kroz reku Jermu i zajedno prolazila kroz cilj. Mnogi roditelji pratili su svoju decu na stazi, zajedno trčali sa njima, a neki nisu odoleli iskušenju da se i oni oprobaju na pojedinim preprekama. 

Festival Jerma Esensa 8 Min

Esensa je aktivnim porodicama i rekreativcima upotpunila avanturu proizvodima koji su im pružili dodatnu energiju, povećali izdržljivost i omogućili unos vitamina tokom aktivnog dana u prirodi. Nakon informisanja o Esensa proizvodima, svaki član porodice izabrao je proizvod za sebe i avantura je mogla da počne. Planinarenje, sportsko penjanje, istraživanje divljine sa biolozima, umetničke radionice i nezaobilazna Avanturistička trka sa preprekama za decu, ali i roditelje. Festival Jerma Esensa 9 MinKao prijatelj cele porodice, a naročito najmladjih članova, Esensa se pobrinula da svako dete na cilju dobije vitaminski poklon paket i bude zdravo i spremno za naredne avanture u prirodi. Najaktivnije, najkreativnije porodice i pojedinci, nagrađeni su poklon paketima i medaljama.

Festival Jerma Esensa (5)

 

 

Utisci posetilaca i pozitivni komentare, potvrđuju činjenicu da postoji potreba za ovakvim vidom aktivnog odmora i provođenja vremena u prirodi. a mnogi su već rezervisali svoje učešće za sledeću godinu. Učešće je rezervisala i Esensa!