Esensa stekla pravo na korišćenje žiga „Čuvarkuća“

Budimo Cuvarkuce 2Kompanija Esensa je među prvima stekla pravo na korišćenje žiga „Čuvarkuća“, u okviru projekta Privredne komore Srbije „Stvarano u Srbiji“, kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla.

Projekat „Stvarano u Srbiji“ je pokrenut u cilju pružanja podrške domaćim proizvođačima ali isto tako i edukacije potrošača o važnosti kupovine domaćih proizvoda kao i njihovom visokom kvalitetu. Žig „Čuvarkuća“ predstavlja garant proizvođačima i potrošačima i dokaz da je više od 80 odsto vrednosti proizvoda stvoreno u Srbiji što će pomoći potrošačima da pri kupovini budu sigurni da kupuju domaće proizvode i samim tim podrže domaću privredu i našu zemlju.

Zadovoljstvo nam je da će svih šest sirupa za tretiranje kašlja i iskašljavanje iz kolekcije Pulmint krasiti žig „Čuvarkuća“. Za proizvode iz Pulmint kolekcije smo se odlučili zbog formulacije razvijene od strane naših tehnologa i kolega iz sektora razvoja, koja sadrži kombinaciju biljnih sastojaka proverene efikasnosti i ispitanog porekla.

Kompanija Esensa ističe spremnost za praćenje novina svetskih trendova i može se pohvaliti širokim portfoliom proizvoda (preko 200 proizvoda), koji su nastali kao rezultat sopstvenog razvoja, prateći trendove na globalnom farmaceutskom tržištu.

U petak 18.09.2020. oznake na sirupe Pulmint kolekcije su postavili direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihailo Vesović i član razvojnog tima kompanije Esense Aleksandar Cvijović.

Vesovic I Cvijovic Cuvarkuce

Pored Esense, pravo na korišćenje žiga „Čuvarkuća“ dobili su još i kompanija Merkator, Nektar, Mlekara Šabac, Vital , Mlekara Granica, Vrtlari kao i Zanatsko lager pivo Mala barka i voćna rakija od šljive proizvođača SIL 3, Žitište.