Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

ESENBAK PROBIOTIK DIRECT, ДХА И ТАУРИН, 10 КЕСИЧКИ

EsenBak Probiotik Direct содржи бифидобактерии и лактобацили, најзначајни пробиотски бактерии во цревата, чија примена е индицирана во состојби која рамнотежата на цревната флора е нарушена. Погоден е за примена како при дијареа или затвор, така и превентивно заедно со терапија со антибиотици или после примена на истите.  

Произведен е со специјална, патентирана технологија која обезбедува исклучителна стабилност на 20 милијарди вијабилни бактерии по доза, со што се остварува силно дејство и максимална ефикасност на производот со цел колонизација на цревниот тракт со “добри” бактерии и заштита од  “лоши”, патогени бактерии.

Благодарение на своите антимикробни,имуномодулаторни и антиоксидативни ефекти, овие пробиотски соеви помагаат во отстранување на стомачните тегоби и го зајакнуваат имунитетот. Со нивната метаболитичка активност во цревата се подобрува апсорпцијата на витамините и останатите хранливи материи и доаѓа до создавање на средина која го спречува растот на патогените бактерии.

Истражувањата покажале дека, покрај влијанието на здравјето на дигестивниот тракт, сојот Lactobacillus rhamnosus Lr-G14, присутен во EsenBak Probiotik Direct остварува и антиалергиско дејство и допринесува до побрзо опоравување кај респираторните инфекции.

EsenBak Probotik Direct содржи и ДХА (докозахексаенска киселина), омега 3 масна киселина која допринесува во одржување на нормална функција на мозокот и одржување на нормален вид, па е особено важна во исхраната на децата, каде го поттикнува правилниот развој на нервниот систем и видот.  

EsenBak Probiotik Direct е со пријатен вкус на јагода и млеко, може да се користи директно, да се раствори во млеко или да се посипе по храна, што му овозможува едноставна примена.  

Само една кесичка дневно е подеднакво делотворна , као кај возрасни, така и кај деца над една година.

 • Bifidobacterium animalis ssp lactis BL-G101
 • Bifidobacterium longum ssp infantis BL-G201
 • Lactobacillus fermentum LF-G89
 • Lactobacillus rhamnosus Lr-G14
 • Докозахексаенска киселина (ДХА)
 • Таурин
 • Арома на јагода и млеко

EsenBak Probiotik Direct претставува комбинација на 4 ефикасни, безбедни, генетски идентифицирани и испитани соеви на лактобацили и бифидобактерии и е оптимално решение  за воспоставување на баланс на цревниот микробиот кај деца и возрасни .

EsenBak Probiotik Direct содржи пробиотски бактерии од родовите Bifidobacterium и Lactobacillus кои како доминантни се наоѓаат во горните и долните делови на цревата. Соевите користени во  EsenBak Probiotik Direct се произведени со специјална, патентирана технологија која обезбедува исклучителна стабилност на дури 20 милијарди вијабилни бактерии по доза, со што се остварува силно дејство и максимална ефикасност на производот.

Благодарение на своите антимикробни,имуномодулаторни и антиоксидативни ефекти, овие пробиотски соеви помагаат во отстранување на стомачните тегоби и го зајакнуваат имунитетот. Со нивната метаболитичка активност во цревата се подобрува апсорпцијата на витамините и останатите хранливи материи и доаѓа до создавање на средина која го спречува растот на патогените бактерии.

Истражувањата покажале дека, покрај влијанието на здравјето на дигестивниот тракт, сојот Lactobacillus rhamnosus Lr-G14, присутен во EsenBak Probiotik Direct остварува и антиалергиско дејство и допринесува до побрзо опоравување кај респираторните инфекции.

Сите присутни соеви се испитани на отпорност на дејство на антибиотици, желудочна киселина и жолчни соли.

EsenBak Probiotik Direct содржи и ДХА (докозахексаенска киселина), која допринесува во одржување на нормална функција на мозокот и одржување на нормален вид, па е особено важна во исхрана на децата, каде поттикнува правилен развој на нервниот систем и видот.

Во производот е додаден и таурин, кој е неопходен за нормален развој на ретината и мозокот на доенчињата.

Се препорачува:

 • За воспоставување на баланс на цревната микрофлора кај деца и возрасниcrevne
 • Како при дијареа, така и при констипација
 • При пад на имунитет
 • При алергии
 • Превентивно, со терапија со антибиотици или после примена на истите
 • Пред и после патувања
 • При промена на начинот на исхрана
 • За редукција на лошиот холестерол
 • За поттикнување на губиток на масни наслаги
 • Поволно делува на вагиналната флора

Esenbak pro&bio direct mk

Врати се на врвот