Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

EsenBak IMUNO DIGEST

EsenBak IMUNO DIGEST пробиотикот содржи 10 внимателно изберени пробиотски култури на лактобацили и бифидобактерии, цинк, витамини Б1, Б2, Б6 како и есенцијалната аминокиселина Л-лизин.  

Благодарение на својот единствен состав, EsenBak IMUNO DIGEST брзо воспоставува баланс на цревниот микробиот кај деца и возрасни, го штити дигестивниот систем и ја зајакнува одбрамбената способност на организмот.  

Пробиотските култури во  EsenBak IMUNO DIGEST пробиотикот манифестираат силни антимикробни, имуномодулаторни и антиоксидативни ефекти кои доведуваат до олеснување на дигестивните тегоби од различно потекло, намалување на појавата на инфекција, алергиски реакции и други пореметувања.  

Бидејќи  EsenBak IMUNO DIGEST е збогатен со цинк, витамини од Б групата и Л-лизин, со негова редовна примена се остварува позитивно дејство на имуниот систем по пат на неколку различни механизми.

Може да го користат деца постари од 6 години и возрасни.

Протективниот ALU-ALU блистер пружа супериорна заштита на живите пробиотски култури од светлост, влага и кислород.  

 • Bifidobacrterium breve BB-G95
 • Bifidobacrterium bifidum BB-G95
 • Bifidobacrterium animalis subsp. lactis BL-G101
 • Bifidobacrterium longum subsp. logum BL-G301
 • Bifidobacrterium longum subsp infantis BL-G201
 • Lactobacillus acidophilus LA-G80
 • Lactobacillus plantarum Lp-G18
 • Lactobacillus rhamnosus Lr-G14
 • Lactobacillus paracasei LPC-G110
 • Lactobacillus reuteri LR-G100
 • Цинк (во облик на цинк-глуконат)
 • Витамин Б1 (во облик на тиамин хипохлорид)
 • Витамин Б2 (во облик на рибофлавин)
 • Витамин Б6 (во облик на пиридоксин-хипохлорид)

EsenBak IMUNO DIGEST претставува комбинација на 10 внимателно одбрани пробиотски култури, цинк, витамини од Б групата и аминокиселина Л-лизин, за јак имунитет и подобро варење.  

Го намалува времетраењето и интензитетот на дијареата и помага при констипација.  Благодарение на цинкот и витамините од Б групата, поволно влијае на имунитетот, намалување на заморот и исцрпеноста и го штити организмот од оксидативен стрес.  

Манифестира поволно дејство при алергии.

Погоден е за континуирана употреба.

Се препорачува:

 • За воспоставување баланс на цревната микрофлора кај деца и возрасни, како при дијареа, така и при констипација
 • За намалување на заморот и исцрпеноста
 • За нормално функционирање на нервниот систем
 • За заштита на клетките од оксидативен стрес
 • Кај алергии
 • Превентивно при терапија со антибиотици или после примена на истата
 • Пред и после патување
 • При промена на начин на исхрана

Esenbak imuno pro&bio mk

Врати се на врвот