Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

DEVITIN D3 1000 IU + ЛИПОЗОМАЛЕН ZN, ОРАЛЕН СПРЕЈ ЗА ВОЗРАСНИ , 30 МЛ

DevitIN D3 1000 IU + липозомален Zn претставува современ, брз и ефикасен вид на суплементација на витамин Д и цинк.

Витаминот Д3 е неопходен за правилно функционирање на организмот и особено допринесува за зајакнување на имуниот систем, но и други бројни процеси во телото, како одржување на здравјето на коските, мускулите, срцето и нервниот систем.

Познато е дека витаминот Д го добиваме од сончевите зраци, па нивниот недостаток во текот на зимските месеци често доведува и до недостаток на овој витамин, што се поврзува со пад на расположението и имунитетот.

Поради тоа, во текот на месеците со помалку сончеви часови на многу луѓе им е неопходна суплементација со витамин Д3, а еден од најефикасните препарати е витамин Д во облик на спреј.

Оралниот спреј за возрасни, DevitIN D3 1000 IU + липозомален Zn, содржи холекалциферол, облик на витамин Д кој најдобро се апсорбира, и липозомална форма на цинк која овозможува негова исклучителна биорасположливост.

Спреј формата на овој препарат ја олеснува примената и ја забрзува апсорпцијата по орален пат : благодарение на добрата прокрвеност на усната шуплина, витаминот Д директно досега во системската циркулација, заобиколувајќи го на тој начин гастроинтестиналниот тракт. Со тоа се избегнуваат можните несакани дејства на ниво на дигестивниот систем во вид на подуеност, грчеви, опстипација, мачнина, абдоминална болка или дијареа.

Затоа DevitIN е совршен избор за постигнување на ниво на витамин Д кај особи со дигестивни тегоби, како и кај особи кои имаат потешкотии со голтање на таблети и капсули, а овој препарат на база на витамин Д можете да го нарачате и online, со клик на копчето “додај во кошничка”.

Која е намената на DevitIN D3 1000 IU + липозомален Zn , оралниот витамин Д во облик на спреј ?

 • Зајакнување на имунитетот, во борба против вирусни и бактериски инфекции
 • Зајакнување на коските, мускулите, срцето и нервниот систем
 • Превенција и третман на остеопенија, остеопороза и остеомалација
 • Превенција на малигни заболување
 • Подобрување на состојбите кај малапсорпција на масти, автоимуни заболувања, дијабет, кардиоваскуларни и неуродегенеративни болести и псоријаза
 • Намалување на компликации кај обезни и постари особи

 

DevitIN D3 1000 IU + липозомален Zn како брзо апсорбирачки Д витамин во спреј за возрасни, се користи еднаш дневно, со нанесување на две дози : се аплицира под јазикот или на внатрешната страна на образот. Со тоа се добива препорачаниот дневен внес на витаминот Д ( 1000 ИЕ ) и 5 мг на цинк.

 • Практичен и едноставен за користење
 • Може да се користи независно од оброк
 • Пријатен вкус на малина
 • Не содржи шеќер, погоден за дијабетичари
 • Само едно шишенце е доволно за повеќе од 3 месеци секојдневна примена.
 • Витамин Д 1000 ИЕ
 • Цинк 5 мг

DevitIN D3 1000 IU + липозомален Zn , оралниот спреј за возрасни содржи холекалциферол, облик на витамин Д кој најдобро се апсорбира и липозомална форма на цинк, која овозможува негова исклучителна биорасположливост. Содржи 1000 ИЕ на витамин Д и 5 мг цинк во дневна доза , за силен имунитет, силни коски и мускули, здраво срце и нервен систем.

 

Се препорачува за :

 • Постигнување на силен имунитет и зајакнување на одбрамбените способност на организмот во борба против вирусни и бактериски инфекции
 • Намалување на воспалителните процеси во телото
 • Превенција и третман на остеопенија, остеопороза и остеомалација
 • Зголемување на мускулната сила
 • Превенција на малигните заболувања
 • Кај особи со малапсорпција на масти, аутоимуни заболувања, дијабетес, кардиоваскуларни и неуродегенеративни болести, псоријаза
 • Кај обезни и постари лица

 

Uputstvo DevitIN D3 1000 IU

Врати се на врвот