Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

ESENBAK INTENS 10/10/10 ПРОБИОТИК

EsenBak INTENS 10/10/10 пробиотик содржи комбинација на 10 внимателно одбрани пробиотски култури на лактобацили и бифидобактерии и претставува оптимално решение за воспоставување на баланс на цревниот микробиот кај деца и возрасни.

Иновативната, патентирана технологија на производство овозможува исклучителна стабилност на 10 милијарди вијабилни бактерии по доза, со што се остварува силно дејство и максимална ефикасност на производот.

Благодарение на своите антимикробни, имуномодулаторни и антиоксидативни ефекти, пробиотските култури во EsenBak INTENS 10/10/10 пробиотикот допринесуваат во подобрување на рамнотежата на интестиналната микрофлора, формирање на околина која го спречува растот на патогените бактерии, како и до правилен развој и функција на имунолошкиот систем.

EsenBak INTENS 10/10/10 пробиотикот помага во отстранување на стомачни тегоби од различно потекло, ја подобрува апсорпцијата на витамини и други хранливи материи и со специјални механизми допринесува во зајакнување на имуниот систем.

Можеда го користат деца постари од 3 години и возрасни.

Протективниот  ALU-ALU блистер пружа суперирорна  заштита на живите пробиотски култури од светлина, влага и кислород.

 • Bifidobacrterium breve BB-G95
 • Bifidobacrterium bifidum BB-G95
 • Bifidobacrterium animalis subsp. lactis BL-G101
 • Bifidobacrterium longum subsp. logum BL-G301
 • Bifidobacrterium longum subsp infantis BL-G201
 • Lactobacillus acidophilus LA-G80
 • Lactobacillus plantarum Lp-G18
 • Lactobacillus rhamnosus Lr-G14
 • Lactobacillus paracasei LPC-G110
 • Lactobacillus reuteri LR-G100

EsenBak INTENS 10/10/10 пробиотикот содржи комбинација на 10 ефикасни, безбедни, генетски идентифицирани и испитани соеви на лактобацили и бифидобактерии и претставува оптимално решение за воспоставување на баланс на цревниот микробиот кај деца и возрасни.  

EsenBak INTENS 10/10/10 пробиотикот се применува при дијареа, констипација, пад на имунитет, алергии и други состојби предизвикани од пореметување на балансот на микробиотот на цревата. Исто така, допринесува во ублажување на симптомите кај синдромот на иритабилен колон и инфламаторни болести на цревата.  

Благодарение на своите антимикробни, имуномодулаторни и антиоксидативни ефекти, овие пробиотски соеви помагаат во отстранување на стомачните тегоби и го зајакнуваат имунитетот. Со нивната метаболитичка активност во цревата се подобрува апсорпцијата на витамините и останатите хранливи материи и доаѓа до создавање на средина која го спречува растот на патогените бактерии.

Се препорачува:

 • За воспоставување на баланс на цревната флора кај деца и возрасни, како при дијареа, така и при констипација
 • За заштита на клетките од оксидативен стрес
 • При пад на имунитет
 • Превентивно при терапија со антибиотици или после примена на истите
 • Пред и после патување
 • При промена на начинот на исхрана

Esenbak pro&bio intens mk

Врати се на врвот