Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

EFEKTA MAGNEZIJUM + B6, 20 ШУМЛИВИ ТАБЛЕТИ

Efekta Magnezijum + B6 шумливите таблети се витаминско-минерален додаток во исхраната со магнезиум и витамин Б6 кои допринесуваат за нормална функција на мускулите и функционирање на нервниот систем.

Магнезиумот е есенцијален минерал неопходен за функционирање на повеќе од 300 ензими вклучени во процесот на разградување на јаглехидратите. 

Витаминот Б6 има значајна улога во правилното функционирање на нервниот систем.

 • Оптимална доза на витамини
 • Само една шумлива таблета дневно
 • Природна арома на грејп и малина
 • Без шеќер

Една шумлива таблета содржи:

 • Магнезиум 300 mg 
 • Витамин Б6 1,4 mg

Магнезиумот спаѓа во макроелементи, затоа што во организмот се наоѓа во поголеми количини (околу 25 g). Повеќе од 1/2 од магнезиумот во организмот е вграден во коскената маса, заедно со калциумот и фосфорот. Магнезиумот е неопходен за функционирање на повеќе од 300 ензими вклучени во катаболизам на јаглехидрати и протеини, синтеза на масни киселини, активност на мРНК. Исто така неопходен е за зачувување на интегритетот на клеточните мембрани, нервната спроводливост, одржување на тонусот на крвните садови и релаксација на мускулите.

 

Витамин Б6 учествува со метаболизам на аминокиселини (деаминација, декарбоксилација, трансаминација, рацемизација). Витамин Б6 има значајна улога во функционирање на нервниот систем бидејќи е неопходен за синтеза на невротрансмитери. 

Efekta Magnezijum + B6 допринесува за:

 • Нормална функција на мускулите
 • Нормално функционирање на нервниот систем и нормална психолошка функција
 • Нормална функција на имуниот систем 
 • Намалување на уморот и исцрпеноста
 • Одржување на нормален енергетски метаболизам 
 • Нормално создавање на црвени крвни зрнца
 • Регулација на хормонските активности

Возрасни и деца постари од 14 години: Една таблета дневно да се раствори во чаша вода (200mL) и да се испие.

Врати се на врвот