Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

EFEKTA KALCIJUM + D3, 20 ШУМЛИВИ ТАБЛЕТИ

Efekta Kalcijum + D3 шумливите таблети се витаминско-минерален додаток во исхраната кој дејствува корисно на коскено-мускулниот систем благодарение на присуството на оптимални дози калциум и витамин Д3. Допринесуваат до одржување на правилна функција на мускулите, коските и забите, како и во одржувањето на нормлано ниво на калциум во крвта.

 • Оптимална доза на витамин Д
 • Само една шумлива таблета дневно
 • Природна арома на лимон и лимета
 • Без шеќер

Една шумлива таблета содржи:

 • Калциум    400mg
 • Витамин Д 5 µg

Калциумот сочинува 1-2% од телесната маса и претставува најзастапениот минерал во човечкиот организам. Заедно со фосфорот и магнезиумот ја сочинуваат основната компонента на коските. Покрај структурната улога има функција и во одржување на работата на срцето, процесот на коагулација на крвта, контрола на крвниот притисок, ја овозможува мускулната контрактилност, активација на хормони, ензимски реакции и пренос на нервни импулси.

Витамин Д е липосолубиулен витамин кој е неопходен за регулирање на метаболизмот на калциум во организмот. Неопходен е за ресорпција на калциумот од дигестивниот тракт, за негово вградување во коските и забите, како и за одржување на концентрацијата на калциум во крвта. Освен тоа, витамин Д поседува имуномодулаторни својства, значаен е за одржување на нормална функција на мускулите.

Efekta Kalcijum + D3 шумливите таблети се витаминско-минерален додаток во исхраната сп калциум и витамин Д3, кои допринесуваат за:

 • Одржување на нормлани коски и заби.
 • Правилна функција на мускулите
 • Нормална апсорпција на калциум и фосфор и нормално ниво на калциум во крвта
 • Правилна функција на имуниот систем
 • Нормално одржување на енергетскиот метаболизам

Возрасни и деца постари од 12 години: Една таблета дневно да се раствори во чаша вода (200mL) и да се испие.

Врати се на врвот