Putna apoteka – neophodan deo putnog prtljaga

Summer Holiday

Leto je uveliko tu, pa ako već planirate put ili upravo sada pakujete kofere za neku egzotičnu destinaciju na koju ste jedva dočekali da odlepršate sa svojim najmilijima, obavezno napravite i listu putne apoteke. Neretko se dešava da prilikom pakovanja pred letovanje ponešto i zaboravimo. Ipak, putna apoteka je obavezan deo prtljaga, posebno ako putujete sa decom. Svakako da ćete veoma Iako u većini turističkih centara pronaći dobro snabdevene apoteke, ali se gotovo nikada ne može pretpostaviti kada će vam zatrebati preparat ili lek koga baš tada nema u apoteci ili mu je cena u tom turističkom mestu, nepristojno visoka.

Najbolje je da vam ništa od proizvoda iz putne apoteke (osim proizvoda za sunčanje) ne zatreba tokom odmora, ali svakako i kada ih neotvorene vratite kući, oni mogu biti korisna dopuna kućne apoteke. A svakako, ne zauzimaju puno mesta u koferu, može ih koristiti svaki član porodice i neće mnogo opteretiti budžet za letovanje. Pored redovne terapije pod uslovom da je imate, koju vam je lekar prepisao (antibiotici, antipiretici koji snižavaju telesnu temperaturu, čepići za decu, lekovi protiv alergija, bolova), korisno je spakovati i sledeće preparate:

putna_apoteka-1024x681EsenBak Probiotik i EsenBak Kolik probiotik kapi će pomoći kod putničke dijareje ili dijareje izazvane promenom klime, ishrane i vode, kao i kod drugih digestivnih tegoba uzrokovanih poremećajem ravnoteže prirodne crevne flore.  Kolik kapi se mogu dati bebama već od prvog dana života.

Oto aqua acida je prva pomoć kod upala i infekcija koje su se razvile nakon zadržavanja vode u uhu, a preporučuje se i njegova preventivna primena kod osoba sklonih infekcijama uha, ali i onima koji vole da rone i provode duže vremena u vodi.

Ne zaboravite da zaštitite kožu lica i tela, jer ona sigurno nikad neće zaboraviti štetne efekte UV-A i UV-B zračenja. Naša preporuka: BURЯA SUN linija za zaštitu kože od sunca, sa ektoinom.

Nakon sunčanja dodatno osveženje za kožu koje će je umiriti i rashladiti je Apo Derma Aloe vera bioaktivni gel za efikasnu hidrataciju. Nanošenjem ovog gela nakon sunčanja sprečava se prevremeno starenje kože, nastajanje bora i fleka. Koži se vraća sjaj, vlažnost i elastičnost, a dobijena boja ostaje sačuvana znatno duže vreme.

Alergije nisu retke na letovanju. Najčešće su to alergije uzrokovane suncem u vidu osipa na koži ili ujeda insekata (najčešće komaraca). Svrab i crvenilo možemo tretirati i umiriti Herbal jao gelom. On će smanjiti bol iritirane kože i delovati regenerativno.

Ponesite Xibi sprej ili XiBi gel ako želite da izbegnete crvene pečate na svojoj koži, kao posledice uboda komaraca. Kada ih nanesete na kožu, odbijaju komarce, kojima ovi preparati (najblaže rečeno) neprijatno mirišu, pa će nas jato komaraca zaobići u širokom luku.

Kuredu_Kids_SummerLetovanje sa decom je jedno od najlepših životnih iskustava, ali ne dozvolite da vam ga pokvare dijareja, povraćanje i dehidracija koje se najčešće i javljaju na moru kod dece (promena klime, ishrane, visoka temperatura i dr.). Rehydrosal će nadoknaditi izgubljene elektrolite i omogućiti da nastavite uživanje u svom odmoru.

Za one koji vole sportove i aktivnosti na plaži, obavezan deo putne apoteke treba da bude i HydroStar prašak, koji predstavlja idealnu kombinaciju glukoze i elektrolita koja će obezbediti optimalnu rehidraciju pre, tokom i nakon bilo kakve fizičke aktivnosti i tako sprečiti pojavu simptoma dehidracije i umora.

Narodni melem protiv opekotina – Ako preterate sa sunčanjem, pa dođe do opekotina, on će ublažiti simptome poput crvenila, otoka i bola. Osim kod opekotina, Narodni melem vam može biti prva pomoć i kod ogrebotina, kurjih očiju ili žuljeva.

Ukoliko ste od onih koji ništa ne prepuštaju slučaju, i ne želite da vas bilo koja situacija dočeka nespremne, naša preporuka je da spakujete i Dr Plant antibakterijski gel za suvo pranje ruku koji će brzo i lako očistiti kožu kada vam nisu pri ruci sapun i voda, Alkoseptol 70 sprej za dezinfekciju kože i predmeta, Herbal dental gel za prvu pomoć kod zubobolje, Dr Plant Timijan puder za stopala koji će neutralisati neprijatne mirise, Cirkulo tok cream gel koji će pomoći kod oticanja nogu i grčeva nakon dugog putovanja.

woman_summer_hatPoverenje koje jednom steknemo koristeći pouzdane preparate tokom godišnjeg odmora, ostaje. Vratite se sa letovanja puni pozitivnih utisaka, a ako na letovanju i isprobate neki od naših proizvoda, voleli bismo da komentare podelite i sa nama.  

Srećaj put i lep odmor!