Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Sinusol Majoran sprej rastvor za nos, 30ml

Sinusol Majoran sprej rastvor za nos je formulisan na bazi hipertoničnog rastvora morske soli sa dodatkom etarskih ulja majorana, bosiljka i propolisa. Rastvor morske soli koji je u osnovi spreja, je blago hipertoničan (2,3%-tni) i pokazuje izuzetno blagotvorne efekte na postizanje i održavanje fiziološke funkcije nazalne sluznice, naročito kada je ona otečena i sadrži sekret koji je potrebno prirodnim putem eliminisati iz nosa. Sinergističnim efektom svih komponenata koje ulaze u sastav proizvoda obezbeđuje se poboljšanje prohodnosti disajnih puteva, eliminacija viška sekreta i snažan antimikrobni i antiinflamatorni efekat što je naročito bitno kada se jave problemi sa sinusima, bilo da se radi o hroničnom ili akutnom sinuzitisu.

  • hipertonični rastvor morske soli 2,3%
  • etarsko ulje majorana
  • etarsko ulje bosiljka
  • propolis

Hipertonični rastvor morske soli (2,3%) pomaže dekongestiju zapušenih nosnih šupljina putem prirodnog mehanizma osmoze, uspostavljajući na taj način ponovnu prohodnost disajnih puteva, pravilno nosno disanje i ublažavajući sve simptome koji se javljaju kao posledica nazalne kongestije (peckanje, svrab, kašalj, kijanje, prisak i bol u predelu sinusa i uha, gubitak čula mirisa, otežano disanje i poremećaj sna). Hipertoničan rastvor morske soli raskida jonske veze u sluzavom sekretu, smanjuje njegov viskozitet i elastičnost, vlaži sluznicu gornjih disajnih puteva i pomaže ispiranje nečistoća, nakupljene prašine, alergena, infektivnih agenasa.

Ne postoje ograničenja za dužinu njegove primene, jer ne oštećuje sluzokožu nosne šupljine i ne dovodi do pojave tolerancije.

Majoran (lat. Origanum majorana) sadrži oko 3% etarskog ulja bogatog flavonoidima, polisaharidima i triterpenima koji deluju kao antiseptici, antivirotici, spazmolitici, antiinflamatori. Majoran ima pozitivan efekat na otečenu sluznicu a zahvaljujući antiseptičnom efektu eliminiše štetne mikroorganizme koji mogu da iniciraju infekciju u gornjim disajnim putevima, poboljšava prohodnost disajnih puteva i ima izražen protivupalni efekat.

Bosiljak (lat. Ocimum basilicum) sadrži veliki procenat etarskih ulja čiji su osnovni sastojci linalool i eugenol, koji omogućavaju da bosiljak deluje na taj način što uništava bakterije (baktericidno dejstvo), gljivice (fungicidno dejstvo), viruse (antivirusno dejstvo). Sve ovo je jako značajno kod sinuzitisa gde zbog nakupljanja sekreta vrlo često dolazi i do infekcija a bosiljak doprinosi eliminaciji mikroorganizama i olakšava tegobe koje prakte zapaljenje sinusa.

Propolis predstavlja prirodni proizvod koji zahvaljujući svojim svojstvima štiti od napada različitih mikroorganizama. Predstavlja smešu od preko 150 jedinjenja, a osnovna jedinjenja su flavonoidi, fenoli i terpeni. Sinergija ovih komponenti u sastavu omogućava sve pozitivne efekte koje propolis ostvaruje na čovekov organizam. To su pre svega: antibakterijsko, antivirusno, antimikotično, imunomodulatorno, antioksidativno i reparativno svojstvo.

Preporučuje se:

  • kod problema sa sinusima, za smanjenje osećaja bola i pritiska u predelu sinusa
  • kod prehlade i kijavice, za održavanje adekvatne higijene nosa
  • kao pomoć za eliminaciju bakterija, virusa i gljivica iz nosa
  • za eliminaciju sekreta iz nosa prirodnim putem i olakšavanje disanja
  • za smanjenje otoka sluznice nosa
  • za oslobađanje i razređivanje sekreta zarobljenog u sinusima

Uputstvo Sinusol Majoran

Dodatne informacije

Težina 0.0511 kg
Dimenzije 4 × 4 × 13.5 cm
Povratak na vrh