Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Pulmint Tusik, tečni dodatak ishrani, 200 ml

TRENUTNO NEDOSTUPNO U ONLINE SHOP-u

646,80 RSD

* Cene su izražene SA PDV-om

Pulmint Tusik tečni dodatak ishrani, formulisan je na bazi N-acetilcisteina, propolisa i timijana. Tri aktivna sastojka udruženim delovanjem pomažu kod suvog, ali i produktivnog kašlja i svih tegoba koje prate zapaljenje sluznice grla i usne duplje. Efikasan je i kod tegoba hroničnog pušačkog kašlja, što upotpunjuje njegov terapijski efekat. Aktivne komponente smiruju hronično nadraženu sluzokožu disajnih organa pušača i upalu prouzrokovanu duvanskim dimom, koja se vremenom razvija kao rezultat pušenja.

  • N-acetilcistein
  • tečni hidroglicerinski ekstrakt propolisa
  • tinktura herbe timijana

N-acetilcistein (NAC) se koristi kao pomoć u tretmanu oboljenja gornjih i donjih disajnih puteva praćenih prekomernim stvaranjem sekreta. Deluje tako što direktno razlaže gustu sluz, kidanjem disulfidnih veza mukoproteina i na taj način olakšava iskašljavanje i eliminaciju sekreta iz pluća. Izbacivanje sluzi je jako značajno jer nakupljeni sekret osim što pospešuje razvoj bakterijskih infekcija, značajno remeti respiratorne funkcije.

Propolis predstavlja smešu od preko 150 jedinjenja, a osnovna jedinjenja su flavonoidi, fenoli i terpeni. Sinergija ovih komponenti u sastavu proizvoda pruža sve pozitivne efekte koje propolis ostvaruje na čovekov organizam. To su prvenstveno: antibakterijsko, antivirusno, antimikotično, imunomodulatorno, antioksidativno i regenerativno svojstvo.

Timijan (lat.Thymus vulgaris) nalazi svoju primenu kod kašlja i bronhitisa. Etarsko ulje i flavonoidi koje ova biljka sadrži ispoljavaju spazmolitički i antitusički efekat, istovremeno podstičući sekretornu aktivnost treplji epitela disajnih puteva, olakšavajući iskašljavanje nakupljenog sekreta. Timijan pokazuje i antimikrobnu aktivnost koja podrazumeva eliminaciju većeg broja patogenih bakterija i gljivica.

Preporučuje se:

  • za suvi kašalj
  • za iskašljavanje
  • za umirenje svih tegoba koje prate zapaljenje sluznice grla i usne duplje
  • za održavanje funkcije imunskog sistema

Uputstvo Pulmint Tusik

Dodatne informacije

Težina 0.376 kg
Dimenzije 6 × 6 × 14 cm
Povratak na vrh