Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Imunoβeta β-glukan tečni dodatak ishrani za jačanje imuniteta 200ml

990.00 RSD

21 на залихама

Imunoβeta β-glukan eliksir u svom sastavu sadrži beta-D-glukan izolovan iz gljive bukovače (Pleurotus ostreatus), vitamin C i cink.

Ova kombinacija sastojaka doprinosi poboljšanju imunog odgovora i odbrambene reakcije na viruse, bakterije, gljivice i sve ostale mikroorganizme i toksine koji predstavljaju pretnju po zdravlje organizma.

Preporučuje se kod stanja oslabljenog imuniteta, kod čestih infekcija respiratornog trakta i hroničnih upala, a povoljno deluje i na smanjenje nivoa ukupnog i LDL-holesterola, normalizovanje glikemije.

Komforno doziranje i lep ukus, omogućavaju primenu Imunoβeta β-glukan eliksira i deci starijoj od 1 godine uz savet lekara.

 

 

  • beta-D-glukan izolovan iz bukovače
  • vitamin C
  • cink

Beta glukan je prirodni polisaharid, koji pripada grupi tzv. „modifikatora imunog odgovora“. Makrofagi (imune ćelije) predstavljaju prvu liniju odbrane organizma od svih izazivača bolesti, jer imaju sposobnost prepoznavanja i eliminacije stranih tela, a beta glukan, aktivacijom makrofaga, stimuliše imuni sistem.

Koristan je i posle hirurških intervencija kao dodatak terapiji antibioticima, za brže zarastanje rana, kao i kod izloženosti različitim vrstama zračenja.

Vitamin C je najvažniji hidrosolubilni antioksidans i snažan redukujući agens. Doprinosi pravilnoj funkciji imunog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, kao i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Cink učestvuje u gotovo svim biološkim procesima jer je aktivni sastojak velikog broja enzima. Koristi se u prevenciji prehlade i gripa kao i kod hroničnih infekcija, jer podstiče imunski sistem i ima antioksidativnu ulogu. Cink je fiziološki neophodan za rast i razvoj, za sazrevanje i reprodukciju, skadištenje i otpuštanje insulina.

Preporučuje se kao pomoć kod:
• stanja oslabljenog imuniteta
• virusnih i bakterijskih infekcija
• pojačanog stresa, umora i iscrpljenosti

Uputstvo Imunoβeta β-glukan eliksir

Dodatne informacije

Težina 0.368 kg
Dimenzije 5.5 × 6 × 14 cm
Povratak na vrh