Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

Fiber Glucomannan

Fiber Glucomannan е производ наменет за лица кои сакаат да ја намалат телесната тежина и да го преобликуваат телото на природен и здрав начин.
Во својот состав содржат стандардизиран екстракт глукоманан влакна како главна активна компонента и висока содржина на еритритол, безкалориски засладувач.
Глукоманан влакна имаат способност на бубрење во желудникот, зголемувајќи го волуменот дури 50 пати и така создаваат чувство на ситост, со  што се смалува потребата за храна.

Во дигестивниот тракат ги врзуваат мастите и јаглените хидрати и ја отежнуваат нивната апсорпција, со што позитивно влијаат на смалување на триглицериди и холестерол во крвта,  како и на преобликување на фигурата.

Глукоманан влакна,  се од растително потекло, спаѓаат во група полисахариди кои се добро растворливи во вод. Одобрени се  од Европската агенција за безбедност на храна, а нивните позитивни ефекти на смалување телесна тежина се клинички докажани.

  • глукоманан влакна
  • еритритол

Глукоманан влакна имаат способност на бубрење во желудникот, зголемувајќи го волуменот дури 50 пати и така создаваат чувство на ситост, со  што се смалува потребата за храна.
Во дигестивниот тракат ги врзуваат мастите и јаглените хидрати и ја отежнуваат нивната апсорпција, со што позитивно влијаат на смалување на триглицериди и холестерол во крвта,  како и на преобликување на фигурата.
Еритритол спаѓа во група на шеќери полиоли, здрави засладувачи. Има гликемиски индекс  нула, така што не го крева нивото на глукоза или инсулин во плазмата.Ова овозможува негова примена кај дијабетичари, но и ка сите лица ј кои водат здрав начин на живот

Придонесува:

  • За смалување телесна тежина
  • За намалување маснотии во крвта
  • Кај дијабетичари
  • Кај сите лица кои се хранатздраво
Vrati se na vrvot