Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

EsenBak Пробиотик

EsenBak Пробиотик каспулите се високо концентрирана формулација со 5 специфични пробиотски соеви со 7,5 милијарди CFU лиофилизирани пробиотски бактерии во една капсула. Ваквата јачина и комбинација на пробиотски соеви обезбедува оптимално колонизирање на цревниот тракт и заштита од лоши, патогени бактерии. Лиофилизираните пробиотски соеви во EsenBak Пробиотикот се отпорни на делување на желудочната киселина, а своето позитивно дејство го пројавуваат преку населување на цревата.

EsenBak Пробиотик е збогатен со пребиотикот инулин. Пребиотиците се несварливи влакна, кои селективно стимулираат раст и активност на пробиотиците и им служат како храна. Инулинот, најпознатиот пребиотик, е природен полисахарид, кој позитивно делува на цревната флора и здравјето на дигестивниот систем.

• SynBalance LA 200B (L.Acidophilus)
• SynBalance LP 500B (L.Plantarum)
• SynBalance BLg 100B (B.Longum)
• SynBalance LRh 300B (L.Rhamnosus)
• SynBalance BB 300B (B.Breve)
• Inulin

Način upotrebe: Odrasli i deca starija od 3 godine 1 kapsula dnevno.

Кога се препорачува употребата на EsenBak Пробиотик?

  • Кај дијареа
  • За време и по употреба на антибиотици
  • Во сите состојби кога е нарушена рамнотежата на цревната флора
Vrati se na vrvot