Vaši lični podaci će se koristiti za podržavanje vašeg iskustva na ovoj veb stranici, za upravljanje pristupom vašem nalogu, kao i za druge svrhe opisane na našoj stranici politika privatnosti.

EsenBak Kolik пробиотик капки

EsenBak Kolik пробиотик капките содржат внимателно одбрана комбинација на 2 специфични пробиотски соја идентични на оние во дигестивниот тракт кај новороденчињата..Двата пробиотика имаат благотворно дејство на активноста во цревата на новороденчето.

Со заедничкото дејство го зајакнуваат имуниолошкиот систем на дигестивниот тракт и го спречуваат нарушувањето на природниот баланс на цревната микрофлора.

Делувањето им  е насочено против широкиот спектар „лоши“  бактерии, што ги прави значајни природни одбрамбени фактори.  

Со континуирана употреба на капките се регулира кисело-базната рамнотежа  која е неопходна за нормално функционирање на интестиналните ензими и зајакнување на имуниолошкиот систем .

Со употреба на EsenBak Kolik капки се смалува плачењето кај бебињата кое е резултат на болните грчеви во првиот месец од животот за 67% со само 2 неделна употреба.

AB-COL-S пробиотски видови:

  • Pediococcus pentosaceus CECT 8330
  • Bifidobacterium kolik капки esenbak probiotiklongum CECT 7894

Pediococcus pentosaceus е вид кој  се карактеризира со способност за стимулација на производство на IL-10 антивоспалителен цитокин што го прави значаен природен одбрамбен фактор.

Bifidobacterium longum е вид кој е присутен во мајчиното млеко и е прв микроб кој го колонизира стомакот на новороденчето. Овој премногу важен пробиотски сој го одржува дигестивниот тракт, го инхибира растот на штетните бактерии и  го зајакнува имунитетот.

Pediococcus pentosaceus и Bifidobacterium longum припаѓаат на групата грам позитивни бактерии кои по стигнувањето во дигестивниот тракт преживуваат во процент поголем од 95%.Отпорни се на делување на желудечната киселина, а своето позитивно дејство го манифестираат со тоа што ги населуваат цревата.

Се препорачува:
• за новороденчиња и мали деца  со цел за ублажување на дигестивните тешкотии (грчеви,болки, подуеност,гасови)
• кај дијареа (патничка и во тек и потерапија со антибиотици).

Упатство за употреба EsenBak Kolik пробиотик капки

Vrati se na vrvot