L- carnitine 500

L- carnitine 500

L-carnitine 500 kapsule sadrže aminokiselinu L-karnitin koja učestvuje u procesima sagorevanja masti i energetskom metabolizmu. U slučaju deficita L-karnitina u organizmu, masti se ne iskorišćavaju za stvaranje energije, nego se pojačano talože u vidu potkožnog masnog tkiva. Pored povećanja masnih naslaga, nedostatak L-karnitina, izaziva umor. Telo se oslanja više na masti za dobijanje energije, tako štedi glikogen i to zajedno sa redukcijom skupljanja mlečne kiseline u mišićima, produžava i povećava kapacitet vežbanja pre pojave zamora.

  • L-karnitin 500 mg

Tokom sportskih aktivnosti L-karnitin povećava energetski nivo i prag izdržljivosti organizma i pomaže mu da prebrodi trening. L-karnitin poboljšava tonus srčanog mišića i funkciju srca, stimuliše njegovo snabdevanje energijom i poboljšava rad kardiovaskularnog sistema. Pored toga, stimuliše sekretornu funkciju pankreasa i pokazuje pozitivan uticaj na spermatogenezu i pokretljivost spermatozoida.

Preporučuje se:

  • profesionalnim sportistima radi poboljšanja izdržljivosti i ubrzanja oporavka organizma nakon treninga
  • rekreativnim sportistima radi poboljšanja kondicije i ubrzanja sagorevanja masti
  • osobama koje žele da smršaju, L-carnitine smanjuje masne naslage, a štiti mišiće, tako što ih snabdeva energijom koja potiče iz masti
  • osobama sa oslabljenim srčanim mišićem i kod sindroma hroničnog umora
Povratak na vrh